NYHET! NU INGÅR ÄVEN CUPPING OCH GUA SHA I DIN MASSAGEBEHANDLING!

Frågor & Svar

Samlade frågor & svar gällande våra behandlingar

Vad är reikibehandling?

Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid tex smärta, stress, ångest och fysiska eller mentala spänningar, Reiki arbetar med kroppen naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet, en metod med många användningsområden i vårt moderna samhälle. Reiki kommer från Japan men har tusenåriga rötter i bland annat Tibet.

Vad behandlar man med reiki?

Denna behandling är djupt avslappnande och fantastisk när du känner dig trött och är energi tömd, lindrar ångest, mildrar huvudvärk, kroniska och tillfälliga smärtor, om du är spänd och har varit eller är utbränd.

Vad är reiki bra för?

Höjer oxytocinet i kroppen - vilket ger välbefinnande Sänker stressnivån.
Ger smärtlindring - därav bättre sömn. Fyller på uttömda energiförråd.
Minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Stärker immunförsvaret och sänker blodtrycket.

Hur känns reiki?

Reiki ger en djupavslappande känsla och tillståndet är mycket behagligt, så behagligt att vissa hamnar i sömnliknande tillstånd. Under reikibehandlingen upplever många värme och att det pirrar i kroppen. Värmen kommer från reikiutövarens händer och fortplantar sig genom kroppen. Kroppens energi flödar genom energibanor som finns över hela kroppen.

Reiki som friskvård

Reikimetoden är godkänd av Skatteverket som en friskvårdsmetod, både som behandling och som utbildning för självhjälp. Det innebär att kostnaden för arbetsgivare är avdragsgill enligt de gängse reglerna, och att det då är en skattefri förmån för arbetstagaren. Den som är sjukskriven har också chans att få ersättning för behandlings- och kurs-kostnader av Försäkringskassan.

Reiki - Viktigt att komma ihåg

Alternativa och holistiska behandlingar har en välgörande förmåga och många kan vittna om dess helande kraft. Det betyder inte att du ska låta bli att uppsöka läkare om du är sjuk. Alternativa och holistiska behandlingar används som ett välgörande komplement till modern läkarvård

Vad är behandlingsmassage?

Massage innebär att terapeuten behandlar muskler, senor, ledband och bindväv med händerna. Behandlingen leder till att spända och ömmande muskler slappnar av och stimuleras. När musklerna mjukas upp får man bättre rörlighet. Man mår bra av massage bland annat om man har muskelspänningar och muskelvärk.

Ansiktsmassage, är till för vem?

Detta är en behandlingsform för precis alla, ung som gammal! Bjud ditt ansikte på en väldoftande aromamassage. Som genom ett trollslag släpper spänningarna och ditt ansikte, som varit skrynkligt av stress, blir plötsligt mycket slätare.

Vad är det för typ av stenar som används i lavastensmassagen?

Jag använder polerade lavastenar av en typ som kallas basalt. Basalt är vår planets vanligaste lavabergart och är en basisk magmatisk bergart som huvudsakligen består av kalciumrik plagioklas, pyroxen och magnetit. Den är bra på att behålla värmen och ger för ändamålet en mycket god effekt.

Bränns lavastenarna?

Alternativa och holistiska behandlingar har en välgörande förmåga och många kan vittna om dess helande kraft. Det betyder inte att du ska låta bli att uppsöka läkare om du är sjuk. Alternativa och holistiska behandlingar används som ett välgörande komplement till modern läkarvård

När bör jag undvika lavastenmassage?

Rekommenderas inte för gravida och personer med hjärtsjukdomar bör inte behandlas med stenmassage utan att konsultera sin läkare först.

Vad gör en coach?

En coach är en person som hjälper en individ och/eller ett team att, både professionellt och personligt, utvecklas, utforma sina liv och nå sina mål.

Träning? Men jag har inte tränat på många år?

Det är aldrig för sent att börja träna. Visste du tex att en 60-åring som har varit ganska stillasittande i hela livet kan vinna fem extra levnadsår om de börjar med en fysisk aktivitet en halvtimme om dagen? Dessutom byter de åtta sjuka år mot åtta friska.

Coaching & Rehab - Viktigt att tänka på!

I åldern 50-70 år avtar muskelmassan betydligt, vilket försämrar balansen och ökar risken för fall. Att träna styrka är därför jätteviktigt. Alla människor mår bra av att träna medel intensivt, det vill säga med lätt flås. Har du däremot en allvarlig sjukdom eller väldigt högt blodtryck ska du konsultera en läkare innan du börjar träna.

Hur kan jag betala?

Vi tar emot betalning via Swish alternativt kontanter. I dagsläget har vi ingen möjlighet att ta emot betalning via kort.
Har du några andra frågor tveka inte att höra av dig
Kontakta oss